logo_emans

logo mobiel

logo_zakmes

Twee jaar Bruno Emans Onderzoek en Advies

Met trots vier ik vandaag het tweejarig bestaan van mijn bedrijf Bruno Emans Onderzoek en Advies.

 

logo-emans-klein

 

In die twee jaar heb ik aan een groot aantal mooie projecten mogen werken, waarvan ik er hier twee in het bijzonder uitlicht. De eerste is een onderzoeks-, schrijf- en redactieklus voor de vereniging en het CPS. Dit heeft geresulteerd in het boek “Slim Onderwijs doe je zó – effectief onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen.”

slim+onderwijs+doe+je+zo

Ook bijzonder was de expert-meeting over “eCompetent Educational Organisations” van het Joint Research Centre van de Europese Commissie in Sevilla. Ik kijk met plezier en trots terug op de bijdrages die ik daar heb kunnen leveren aan de ontwikkeling van een nieuw raamwerk voor assessment en self-assessment op het gebied van ICT en onderwijs.

Op dit moment werk ik aan verschillende onderzoeken op het gebied van hoogbegaafde volwassenen en werk/re-integratie , in samenwerking met het IHBV en id Kennis. De komende tijd verwacht ik hierover de eerste onderzoeksresultaten te presenteren.

En binnen mijn expertisegebied Onderwijsinnovatie werk ik aan concrete uitwerkingen van een aantal innovatieve ideeën op het gebied van ICT en onderwijs:

  • Leren programmeren voor jonge kinderen (computationeel denken)
  • Peer Reviewing
  • Portfolio en professionele presentatie voor leerlingen/jongeren
  • Tools voor docenten en communicatie binnen de school
  • Ondersteuning scholen bij inrichting van hun softwarelandschap

In de nabije toekomst ligt de focus van mijn bedrijf op:

  • o Innovatieve onderwijsprojecten
  • o Kwantitatief onderzoek, data science
  • o Verdergaande specialisatie hoogbegaafdheid (bij volwassenen en kinderen)

Als je geïnteresseerd bent in één van bovenstaande onderwerpen of mogelijkheden ziet voor samenwerking, dan praat ik daar graag met je over door. Maar ook als het over andere onderwerpen gaat vind ik het leuk om binnenkort weer eens bij te praten. Ik trakteer!